Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN

Rialto heeft twee vestigingen: Rialto De Pijp en Rialto VU. Let goed op voor welke locatie je tickets koopt! Meer info

Bekijk de trailer

A Hero

Rahim is zijn ex-zwager geld schuldig en zit daarom in hechtenis. Als zijn nieuwe vriendin een tas met goud vindt, lijkt het probleem opgelost, maar Rahim kiest voor een heel andere oplossing.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

A Hero

Ooit leende de gescheiden Rahim geld van een woekeraar. Omdat hij destijds niet terug kon betalen, nam zijn toenmalige zwager die schuld over. Natuurlijk wilde die zijn geld terug, maar ook aan hem kon Rahim de schuld niet voldoen – en zo belandde Rahim drie jaar eerder in hechtenis. Tijdens een tweedaags verlof vertelt zijn nieuwe vriendin hem dat ze een tas met goudstukken heeft gevonden. Daarmee zou hij zijn schuld kunnen aflossen, maar hij besluit iets heel anders te doen: via postertjes gaat hij op zoek naar de rechtmatige eigenaar van het goud. Zoveel eerlijkheid valt goed bij het publiek, Rahim wordt een volksheld. Toch kloppen er een paar dingen niet.

De Iraanse regisseur Asghar Farhadi had al met A Separation en The Salesman, beide bekroond met een Oscar, bewezen met een eenvoudig gegeven meeslepende verhalen over maatschappelijke en morele kwesties te kunnen vertellen – A Hero vormt daarop geen uitzondering. Bekroond met de Grand Prix in Cannes.

de Volkskrant

... een razend knap psychologisch drama