Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN

Rialto heeft twee vestigingen: Rialto De Pijp en Rialto VU. Let goed op voor welke locatie je tickets koopt! Meer info

Bekijk de trailer

What Do We See When We Look at the Sky?

Lisa en Georgi botsen tegen elkaar op en zijn meteen verliefd. Maar dan raken ze vervloekt en veranderen in twee heel andere mensen. Hoe moeten ze elkaar weer terugvinden?
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

What Do We See When We Look at the Sky?

In de straten van de Georgische stad Koetaisi botsen medicijnenstudent Lisa en voetballer Georgi tegen elkaar op, haar notitieboek valt op de grond, hij raapt het voor haar op – het is liefde op het eerste gezicht. Na een tweede toevallige ontmoeting op een kruispunt spreken ze af elkaar de volgende dag te ontmoeten in een café, en dat terwijl ze elkaar hun naam nog niet eens hebben verteld. Maar 's nachts gebeurt er iets heel vreemds, want de twee worden wakker als heel andere mensen, met ook een heel ander uiterlijk. Wat betekent deze vervloeking voor hun leven en belangrijker nog: hoe moeten ze elkaar nu vinden?

Dit is evenzeer een sprookje over geliefden die geplaagd worden door het boze oog, als een ontspannen, meanderende evocatie van het leven in de stad Koetaisi. Regisseur Alexandre Koberidze combineert in deze door hemzelf geschreven film romantiek met ironie en een vleugje magisch realisme. Bekroond met de FIPRESCI-prijs bij de Berlinale van 2021.