Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN

Rialto heeft twee vestigingen: Rialto De Pijp en Rialto VU. Let goed op voor welke locatie je tickets koopt! Meer info

Bekijk de trailer

I Am Zlatan

Biopic over de Zweedse voetballer Zlatan Ibrahimović, die dankzij zijn fenomenale talent uitgroeide tot een van de beste voetballers ooit.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

I Am Zlatan

Op 14 november 2012 speelde Zweden een vriendschappelijke wedstrijd tegen Engeland. Dik in de blessuretijd, Zweden leidde met 3-2, wilde de Engelse keeper buiten het strafschopgebied de bal wegwerken, maar Zlaten Ibrahimović was sneller en wist met een omhaal van ruim 20 meter afstand te scoren. Dit onwaarschijnlijke doelpunt, door velen beschouwd als een van de mooiste ooit, maakt duidelijk dat zijn talent bijna buitenaards was.

De in Zweden geboren zoon van een Bosnische vader en Kroatische moeder heeft als kind maar één droom: profvoetballer worden. Tijdens zijn moeizame jeugd probeert hij zich vanuit een achterstandswijk in Malmö omhoog te vechten met zijn unieke voetbaltalent als enige troef. Tegen alle verwachtingen in weet Zlatan Ibrahimović uit te groeien tot een internationaal voetbalfenomeen met een profvoetbalcarrière bij topclubs als Ajax, Juventus, Paris Saint-Germain en AC Milan. Niet alleen brak hij al vele records, nog altijd is hij de Zweedse international met de meeste goals op zijn naam. Gebaseerd op de biografie Ik, Zlatan van schrijver/journalist David Lagercrantz.