Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Myanmar Diaries

Een hybride documentaire over het leven in Myanmar na de militaire coup in februari 2021, verteld door de persoonlijke lens van tien jonge, anonieme Birmese filmmakers.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Myanmar Diaries

Deze documentaire is opgebouwd uit korte films van tien jonge, anonieme Birmese filmmakers en burgerjournalistieke beelden die de brutaliteit van de junta en het moedige verzet vastleggen. De film laat de ontwikkeling zien in het afgelopen jaar vanaf de militaire staatsgreep op 1 februari 2021. Na landelijke protesten en burgerlijke ongehoorzaamheid en gewelddadige repressie waarbij duizenden vreedzame demonstranten werden opgesloten is er nu een groeiend gewapend verzet tegen de junta.

Organisch beweegt de film heen en weer tussen documentaire en fictie en vormt zo een naadloos geheel waarin de filmmakers creatieve manieren vinden om hun hoofdrolspelers anoniem te houden. Myanmar Diaries is een uiterst urgente film in een tijd waarin Myanmar wereldwijd bijna uit het nieuws is verdwenen.

NRC

Myanmar Diaries is hoopvol. De strijd is net begonnen, het dagboek bevat nog talloze lege pagina’s. Ze worden vermoedelijk met bloed beschreven.

de Volkskrant

De mengvorm van fictie en documentaire werkt goed: de verstilde, vaak poëtische fictieve scènes vormen een welkome afwisseling met het geweld in de straat.