Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN

Rialto heeft twee vestigingen: Rialto De Pijp en Rialto VU. Let goed op voor welke locatie je tickets koopt! Meer info

Bekijk de trailer

Eyimofe

Een kleurrijk portret van de miljoenenstad Lagos, waar sommigen hun chaotische woonplaats willen verlaten terwijl anderen er juist voor kiezen te blijven.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Eyimofe

De hardwerkende klusjesman Mofe wil weg uit Lagos. Hij droomt van Spanje en is al een end op weg om die droom te realiseren: hij heeft al een paspoort en heeft zijn naam laten veranderen in 'Sanchez'. Door een sterfgeval in de familie komt hij financieel in de problemen, want hij moet de kist betalen en dat geld heeft hij niet.

Elders in de stad woont Rosa – overdag is ze kapster, 's avonds staat ze achter de bar. Ook zij droomt van een leven elders: ze wil het liefst naar Italië, samen met haar jongere zusje Grace, en er is ook enige haast geboden, want Grace is zwanger. Maar waar moet het geld vandaan komen, hoe komt ze aan de juiste papieren? Rosa laat zich in met de verkeerde mensen.

Tweelingbroers Arie en Chuko Esiri geven in dit speelfilmdebuut een waarachtig beeld van het alledaagse leven in Lagos, een stad waar de weg naar een beter bestaan bezaaid blijkt met vele obstakels. De vergelijking met het werk van de gebroeders Dardenne ligt voor de hand – en terecht.

de Volkskrant

De hoop [dooft] nooit volledig in Eyimofe, dat vorig jaar op World Cinema Amsterdam terecht de prijs voor beste film won.

NRC

‘Eyimofe’ toont subtiel hoe de dromen van twee aardige, maar straatarme bewoners van Lagos vervagen in de tredmolen van het nu.