Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Huda's Salon

De Palestijnse Reem bezoekt de kapsalon van Huda in Bethlehem. Ze verwacht een knipbeurt, maar belandt in een nachtmerrie van chantage en verraad.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Huda's Salon

Het lijkt allemaal zo alledaags: de Palestijnse Reem gaat langs bij de kapsalon van Huda in Bethlehem om haar haar te laten doen. Tijdens het knippen vertelt Reem over haar pasgeboren dochtertje en haar nogal jaloerse man Yousef. Maar plots raakt Reem buiten westen; ze is gedrogeerd. Ze wordt naar een achterkamertje gesleept en uitgekleed, waarna er compromitterende foto's van haar en een eveneens naakte man worden gemaakt. Als ze weer bij bewustzijn is gekomen, stelt Huda haar voor de keus: of ze gaat als informant werken voor de Israëlische geheime dienst, of Yousef krijgt de foto's toegestuurd. Maar ook de Palestijnse geheime dienst zit niet stil; agent Hasan heeft Huda in het vizier.

De Nederlands-Palestijnse regisseur Hany Abu-Assad, die al twee Oscarnominaties op zijn naam heeft staan (voor Paradise Now en Omar), heeft met deze nieuwe, door hemzelf geschreven film een spannend politiek drama gemaakt over chantage, verraad en zelfbehoud. Met Maisa Abd Elhadi, Manal Awad en Ali Suliman.

de Volkskrant

De twee vrouwen en hun uitmuntende vertolkers vormen het gezicht van Huda’s Salon.

De Filmkrant

... vernuftig geschreven thriller...