Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN

Rialto heeft twee vestigingen: Rialto De Pijp en Rialto VU. Let goed op voor welke locatie je tickets koopt! Meer info

Bekijk de trailer

Inexorable

Ooit succesvol schrijver Marcel Bellmer verhuist met zijn vrouw en dochter naar een groot landhuis. Op een staat Gloria voor de deur, ze nemen haar in huis. Maar wie is zij?
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Inexorable

Schrijver Marcel Bellmer vierde ooit grote successen met zijn debuutroman Inexorable, maar een writer's block staat een succesvol vervolg in de weg. In de hoop die te doorbreken, verhuizen hij, zijn vrouw (en uitgeefster) Jeanne en hun dochtertje Lucie naar het enorme landhuis dat Jeanne van haar vader geërfd heeft. Op een dag loopt hun hond weg, maar gelukkig wordt het dier gevonden door ene Gloria, een jonge vrouw met een zielig verhaal, wat het medelijden van Jeanne opwekt. Maar ze blijkt ook een groot fan van Marcels roman, waardoor deze zich gevleid voelt. Lucie vindt haar aardig en dus besluiten de Bellmers haar in huis te nemen als kinderoppas. Maar wie hebben ze eigenlijk in huis gehaald? De jonge Lucie is de eerste die onraad ruikt.

Dat de Belgische regisseur Fabrice du Welz een spannende thriller kan maken, bewees hij al in 2004 met het zenuwslopende Calvaire. In het beklemmende, mede door hemzelf geschreven Inexorable wordt de hoofdrol vertolkt door Benoît Poelvoorde.