Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN

Rialto heeft twee vestigingen: Rialto De Pijp en Rialto VU. Let goed op voor welke locatie je tickets koopt! Meer info

Bekijk de trailer

Nudo Mixteco

Fascinerende mozaïekvertelling over een modern landelijk Mexico dat nog steeds in het verleden leeft. María, Esteban en Toña keren terug naar hun geboorteplaats San Mateo.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Nudo Mixteco

Drie mensen keren om heel verschillende redenen terug naar het bergachtige Mexicaanse stadje San Mateo, dat grotendeels bevolkt wordt door Mixteken. María is naar huis gekomen om haar moeder te begraven, maar haar vader wil niets van haar weten omdat ze lesbisch is. Esteban heeft jaren in de VS gewerkt en nu hij onverwacht voor de deur staat, verwacht hij zomaar weer bij zijn vrouw Chabela te kunnen intrekken. Toña ontvluchtte ooit het stadje omdat een oom zijn handen niet kon thuishouden. Ze heeft ontdekt dat diezelfde oom zich nu vergrijpt aan haar dochtertje dat ze bij haar moeder achterliet. María, Esteban en Toña kennen elkaar niet, maar hun verhalen raken elkaar kort.

In deze door haar zelfgeschreven mozaïekvertelling, haar speelfilmdebuut, schetst regisseur Ángeles Cruz een fascinerend portret van een traditionele plattelandsgemeenschap waar de moderne tijd toch ook zijn intrede heeft gedaan. Zo'n gemeenschap zou hecht moeten zijn en bescherming bieden, maar de werkelijkheid is anders, vooral voor vrouwen.