Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

El buen patr贸n

Het bedrijf van Julio Blanco kan een mooie prijs winnen, maar dan moet alles wel perfect zijn. En dat is het niet. Zwarte komedie met o.a. Javier Bardem.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

El buen patr贸n

'Hard werken, evenwicht, loyaliteit' – het is het motto van de charismatische fabriekseigenaar Julio Blanco, die een bedrijf heeft waar industriële weegschalen worden geproduceerd. Zijn bedrijf zal eerdaags bezocht worden door een commissie die de prestigieuze prijs uitreikt voor Zakelijke Uitmuntendheid en Blanco wil die prijs graag winnen, dus alles moet perfect zijn. Maar alles is niet perfect; zo krijgt hij te maken met de boze, wraakzuchtige José, een voormalige werknemer die hij recentelijk heeft ontslagen. De problemen stapelen zich op als Blanco's productiemanager en jeugdvriend Miralles overspannen raakt en hij het bovendien aanlegt met stagiaire Liliana. Hij gaat heel ver in zijn poging de façade van perfectie te herstellen en haalt daarmee een boel overhoop.

In deze, door hemzelf geschreven zwarte komedie toont regisseur Fernando León de Aranoa met een scherpe blik hoe het eraan toegaat op de werkvloer. Er zijn geen helden, er zijn geen schurken, er zijn enkel een versleten arbeidsverhoudingen. Javier Bardem vertolkt de hoofdrol.

NRC

Javier Bardem weergaloos in satire over macht

Trouw

Bardem speelt met zichtbaar plezier de 鈥榞oede baas鈥 in satire vol vrolijke bitterheid