Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN

Camera Japan komt naar Rialto VU

Opnieuw opent Rialto VU haar deuren. Ditmaal voor een speciaal voorproefje van Camera Japan!

Tijdens Camera Japan staat vooral Japanse film centraal, maar er is ook aandacht voor beeldende kunst, muziek, dans, mode, architectuur, eten en nog veel meer. Elke herfst is een kleine selectie van de beste, vreemdste en meest onverwachte films te zien. Op zaterdag 11 september zie je in Rialto VU een voorproefje van het festival dat eind september plaatsvindt met twee films uit eerdere edities.

Op het programma staan: At the Terrace van Yamauchi Kenji en Sukiyaki van Maeda Tetsu. Ingeleid door Alex Oost, oprichter en directeur van Camera Japan.

In At the Terrace Een kleine groep vrienden en collega’s ontmoet elkaar tijdens een lome zomeravond op het nieuw aangelegde terras van een chique herenhuis. Een vriendelijk bedoelde opmerking over de ‘elegante’ hagelwitte armen van Haruko, een van de gasten, mondt uit in gekibbel, steken onder water en de onthulling van geheimen. Uiteindelijk lopen de gemoederen zo hoog op dat elke gast iedereen weet te beledigen.

In Sukiyaki houden vijf gevangenen een wedstrijd. Ieder van hen moet vertellen wat het lekkerste was dat ze ooit hebben gegeten. En om te laten zien dat het hun allen menens is, is de inzet hoog: de lekkerste maaltijd van het jaar in de gevangenis, de ‘osechi’, oftewel het Nieuwjaarsdiner. De winnaar is degene die zijn celmaten het meest aan het watertanden en likkebaarden brengt. De prijs: de lekkerste gerechten van de anderen. De nieuweling in de cel denkt niet dezelfde warme herinneringen als zijn celgenoten te hebben, omdat hij al jong door zijn ouders verbannen werd. Toch maakt de competitie vergeten herinneringen in hem los.