Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN

Rialto heeft twee vestigingen: Rialto De Pijp en Rialto VU. Let goed op voor welke locatie je tickets koopt! Meer info

Golden Globes 2022: dit zijn de winnaars!

Twee Rialto-films zijn flink in de prijzen gevallen

In de nacht van 9 op 10 januari werden voor de 79e keer de Golden Globes uitgereikt. Helaas kon de ceremonie vanwege de corona-pandemie niet doorgaan, dus werden de awards uitgereikt in een besloten privé-evenement. The Power of the Dog en West Side Story, twee films die vorige maand nog in Rialto te zien waren, zijn flink in de prijzen gevallen.

Voor haar Western The Power of the Dog werd Jane Campion bekroond tot beste regisseur, en versloeg daarmee onder meer Maggie Gyllenhaal (The Lost Daughter) en Steven Spielberg (West Side Story). Ook werd de film bekroond met de prijs voor beste dramafilm. Kodi Smit-McPhee sleepte voor zijn rol als Peter Gordon de award voor beste mannelijke bijrol in de wacht.

Ook West Side Story viel ook goed in de prijzen. De film won in de categorie beste musical/comedy, en maakte veel indruk binnen de actrice-categorieën. Rachel Zegler werd bekroond als beste actrice in een musical/comedy voor haar rol als María, en Ariana DeBose won met haar rol als Anita de prijs voor beste vrouwelijke bijrol.

Beide films zijn momenteel helaas niet op het grote doek te zien. Iedereen die West Side Story wil zien moet nog even geduld hebben. The Power of The Dog is gelukkig wel te zien op Netflix. Klik hier voor het volledige winnaarsoverzicht.