Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN

World Cinema Amsterdam 2022: het volledige programma

Het volledige programma voor WCA 2022 is bekend!

Over een maand is het dan eindelijk zover: de 12e editie van World Cinema Amsterdam. Van 20 t/m 27 augustus zie je acht dagen lang op verschillende locaties door heel Amsterdam de mooiste recente films uit Afrika, Azië, Latijns-Amerika en het Carribisch gebied. Benieuwd naar welke films je te wachten staan? Het hele programma is inmiddels bekend!

Competitie

Van Japan (My Small Land) tot Bolivia (Utama) en van Marokko (Casablanca Beats) tot Kazachstan (Baqyt): het competitie-programma bestaat uit acht aangrijpende films van over de hele wereld. Zij gaan de strijd met elkaar aan om de World Cinema Jury Award.

Cine Chile

Zoals elk jaar is er ook dit jaar speciale aandacht voor een specifiek gebied. Deze editie wordt de Chileense cinema gevierd met het focusprogramma Cine Chile. Het programma bestaat uit negen recente lange films, dertien aangerijpende shorts en één klassieker.

WCA Presents

Het WCA Presents-programma focust zich op films van Nederlandse en Belgische filmmakers met roots in Afrika, Azië, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Dit jaar richt het WCA Presents-programma zich op twee aanstormende Nederlandse filmtalenten: Evani Gilds en Cyriel Guds.

GO CUBA!

Al enkele jaren ondersteunt WCA onafhankelijk geproduceerde filmprojecten van een nieuwe generatie Cubanen. Dit jaar zijn er in totaal twee programma's bestaande uit een feature film (Bongó Itá) en een compilatie van diverse prachtige korte films.

World Cinema Specials

De World Cinema Specials bestaan uit vier films die hoge ogen gooiden op de grote gerenommeerde Europese filmfestivals, en die later in het jaar uitgebracht worden in de Nederlandse filmtheaters. Tijdens WCA beleven zij hun voorpremières.

Bekijk de website voor alle info rondom World Cinema Amsterdam!

Officiële website