Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN

Klaar voor Actie!

Activistisch filmprogramma in Rialto De Pijp

Rialto biedt activistische mensen de ruimte om een programma samen te stellen rond een die betrekking heeft op datgene waarvoor zij actievoeren. Op 13 september is het de beurt aan DWARS GroenLinkse Jongeren, met een speciale vertoning van Casablanca Beats.

De befaamde Doomsday Clock staat nu op honderd seconden voor twaalf; er is veel mis op het gebied van klimaat, duurzaamheid, voedsel en ongelijkheid – problemen die een grote invloed hebben op de toekomst van iedereen. Gelukkig zijn er mensen die zich hier niet zomaar bij neerleggen, mensen die actief, zeg maar activistisch, de wereld voor onheil trachten te behoeden.

Casablanca Beats

Casablanca Beats gaat over de vroegere rapper Anas, die zijn leerlingen belangrijke lessen wil meegeven over hiphop en de kunst van het rappen. Hij maakt ze duidelijk dat rap niet het opdreunen van rijmpjes is, maar juist moet gaan over dingen die je in het dagelijkse leven bezighouden. In deze door hemzelf geschreven film wilde de Frans-Marokkaanse regisseur Nabil Ayouch een stem geven aan jonge mensen. En dat is meer dan gelukt in dit even aanstekelijke als energieke verhaal, waarin hij glashelder duidelijk maakt voor welke uitdagingen de Marokkaanse jeugd in deze tijd staat.

Deze speciale vertoning van Casablanca Beats vindt op 13 september plaats in Rialto De Pijp.

Klik hier om je tickets te bemachtigen