Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN

Gratis kom soep op vertoon van je filmticket voor Plus que jamais

Bij de voorstelling van vrijdag 2 december om 18.45 in Rialto De Pijp

Op donderdag 1 december gaat Plus que jamais in premiere. Op vrijdag 2 december om 18:45 is er in Rialto De Pijp een speciale voorstelling van Plus que jamais i.s.m. filmdistributeur Imagine. Niet alleen zal de film worden ingeleid door filmprogrammeur Renske Diks, op vertoon van je kaartje kun je ook gratis een kop soep halen bij Mireille in haar pop-up-keuken op Rialto’s entresol. Ze begint om 17.00 te koken, dus genoeg tijd om ervoor te zorgen dat je niet met een lege maag naar de film gaat.

Plus que jamais

De 33-jarige Hélène krijgt te horen dat een ongeneeslijke longziekte heeft, heel lang te leven heeft ze niet meer. Vreselijk nieuws, ook de mensen om haar heen hard raakt. Zeker haar geliefde levenspartner Matthieu heeft het er heel moeilijk mee. Een longtransplantatie zou haar leven kunnen verlengen, maar die gedachte brengt nauwelijks enige troost. Die vindt ze wel in de posts van de Noorse blogger Mister, die daarin zijn ervaringen met een ernstige ziekte met de wereld deelt. Hélène besluit naar Noorwegen af te reizen om Mister te ontmoeten in de hoop een antwoord te vinden op de vraag hoe ze verder moet.

Dit is niet alleen een verhaal over de dood en hoe mensen daarmee omgaan, het is vooral een intiem liefdesverhaal over mensen die weten dat ze elkaar moeten laten gaan, hoeveel ze ook van elkaar houden. De hoofdrollen worden vertolkt door Vicky Krieps (Corsage) en Gaspard Ulliel, die helaas dit jaar bij een skiongeluk om het leven kwam.