Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN

Speciale vertoning van Koyaanisqatsi

Rialto VU en VU ART SCIENCE gallery slaan de handen ineen.

Een nieuwe samenwerking is geboren. Op donderdag 30 maart presenteren Rialto VU en VU ART SCIENCE gallery Godfrey Reggio’s Koyaanisqatsi - een invloedrijke cultfilm die zonder woorden maar met muziek in hypnotiserende beelden de relatie tussen natuur, mens en technologie belicht. 

De film wordt ingeleid door Simon Keizer, wiens installatie The Man with Ten Faces and a Hundred Arms nu te zien is in de tentoonstelling Some Body.

Some Body

Het gebouw waar Rialto VU in is gevestigd, is niet zomaar één van de vele gebouwen die de campus van de Vrije Universiteit Amsterdam rijk is. Het gebouw biedt namelijk onderdak aan meerdere culturele instellingen, waaronder de VU ART SCIENCE gallery. 

Deze galerie richt zich op de wisselwerking tussen kunst en wetenschap. De derde tentoonstelling, Some Body, onderzoekt de grenzen en functies van het lichaam in onze gedigitaliseerde wereld. Eén van de kunstenaars die zijn werk hier presenteert is Simon Keizer. Zijn werk The Man with Ten Faces and a Hundred Arms onderzoekt het idee dat lichaam en geest gescheiden zijn. 

Koyaanisqatsi als inspiratie

De cultklassieker van Reggio en met name de door Philip Glass gecomponeerde partituur dienden als inspiratie voor de installatie van Keizer. De film bestaat enkel uit hypnotiserende beelden, bijgestaan door muziek. Geen dialogen dus, en wel om de eenvoudige reden - aldus regisseur Godfrey Reggio - dat taal niet langer de wereld beschrijft waarin we leven.

Reden genoeg dus om deze bijzondere film te zien op het witte doek!


Donderdag 30 maart | 19.15 uur | Rialto VU

De VU ART SCIENCE gallery is een half uur voor aanvang van de film geopend om de tentoonstelling Some Body met eigen ogen te aanschouwen.