Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN

Sprookjes in de Krokus 2024

De leukste kinderfilms in de Krokusvakantie

Deze Krokusvakantie hoef je je niet te vervelen! Bij Rialto zie je namelijk de leukste films voor de hele familie. En dat is niet alles; op vrijdag 23 februari is er een workshop van LEGO-koning Roloff de Jeu.

Gewoon Super!

In deze animatiefilm is de vader van de 11-jarige Hedwig niet alleen in haar ogen een held, hij is een superheld: Superleeuw, die overal in de stad mensen redt uit gevaarlijke situaties. Als zij op een dag haar vaders pak, dat superkrachten geeft, veel te heet wast, is het zo erg gekrompen dat het niet meer past. Nu moet zij de rol van superheld gaan vervullen, maar ze is klein, een beetje onhandig en eigenlijk ook niet zo sportief. Dan moet Adrian, het atletische neefje van Hedwig, maar de nieuwe superheld worden.

Teleurgesteld gaat ze op bezoek bij haar oma, ooit ook een stoere superheld. Oma ziet nog wel mogelijkheden en samen met Hedwig zal ze onwaarschijnlijk sterk team gaan vormen. Je kunt ook super zijn zonder superkrachten te hebben! Met de stemmen van o.a. Sterre Koning, Simone Kleinsma en Plien van Bennekom.

Robot Dreams

New York, jaren 80: Dog woont in zijn eentje in Manhattan, maar is het eigenlijk zat om altijd maar alleen te zijn. Hij bestelt een robot, zet het ding in elkaar en al snel zijn Dog en Robot de beste vrienden die er samen op uit trekken om New York te ontdekken. Ze brengen ook een bezoekje aan het strand en daar gaat het mis. Ze vallen in slaap en als ze uren later wakker worden, blijkt de batterij van Robot leeg. Dog laat hem liggen met de bedoeling hem de volgende dag een nieuwe batterij te geven. Maar die volgende dag blijkt het strand gesloten. Wat nu?

In deze enorm leuke en inmiddels veelbekroonde animatiefilm draait alles om vriendschap en dat je elkaar nooit in de steek laat. De Spaanse regisseur Pablo Berger, vooral bekend van zijn Sneeuwwitje-bewerking Blancanieves, brengt het verhaal met humor en nostalgische popmuziek. En zonder dialogen!

LEGO Workshop

Maar er is meer: op vrijdagmiddag 23 februari is LEGO-koning Roloff de Jeu (van Studio Nopjes) te gast in Rialto De Pijp om je daar de fijne kneepjes bij te brengen van het bouwen met LEGO. Het thema is, hoe kan het ook anders: Superhelden.

En nu we het toch over Superhelden hebben: wie tijdens deze vakantie verkleed komt als superheld, mag bij de bar van Rialto een heerlijk zakje snoep halen!