Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN

Randprogramma Queer Pioneers geannuleerd

Voorafgaand aan de film Beautiful Thing op woensdag 20 maart zou QP-curator Renske Diks in gesprek gaan met regisseur Anthony Schatteman. Door ziekte kan Schatteman niet aanwezig zijn en gaat het randprogramma helaas niet door. Uiteraard gaat de filmvertoning gewoon door.

Beautiful Thing

In een Londense arbeiderswijk woont de wat verlegen tiener Jamie samen met zijn alleenstaande moeder Sandra. Hij wordt gepest op school omdat hij homo zou zijn. En dat is hij ook; hij is verliefd op klasgenoot Ste, een jongen die een paar huizen verder woont. Deze heeft het moeilijk, want hij wordt regelmatig mishandeld door zijn oudere broer en alcoholistische vader. Op een dag is Ste dermate in elkaar geslagen dat Sandra hem mee naar huis neemt. Een logeerbed is er niet, dus moet hij slapen bij Jamie. Als dat daarna nog een keer gebeurt, hebben de twee voor het eerst seks. Er breekt een verwarrende en lastige tijd aan.

Deze film van Hettie Macdonald, gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Jonathan Harvey, was aanvankelijk bedoeld als televisiefilm. Maar hij werd zo goed ontvangen dat hij alsnog in de filmtheaters werd uitgebracht. De film is een van de eerste die een homoseksuele relatie tussen twee tieners op realistische wijze neerzet.