Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN

Nieuw: Bresson - un hommage

Een eerbetoon aan een groot regisseur

In 1901 werd een man geboren die zich in zijn leven zou ontwikkelen tot een van de meest invloedrijke filmmakers van zijn tijd: Robert Bresson. 

De films van Bresson zijn sober van toon, maar krachtig in expressie. Juist het minimale gebruik van beelden en geluid nodigt uit verder te kijken dan wat aan de oppervlakte zichtbaar is; achter het alledaagse gaat een diepere betekenis schuil. Om dat te illustreren vertoont Rialto deze zomer zeven van zijn films – een eerbetoon aan een groot regisseur.

Bresson - un hommage

Un condamn├ę ├á mort s'est ├ęchapp├ę
WO II: verzetsstrijder Fontaine is door de Duitsers opgepakt, opgesloten en ter dood veroordeeld. Heel geduldig werkt hij aan zijn ontsnapping, tot hij een nieuwe celgenoot krijgt.
Tickets bestellen
Pickpocket
Michel heeft geld nodig en meent dat hij dat wel van anderen kan stelen. Hij gaat zelfs in de leer bij een ervaren zakkenroller. Ondertussen is zijn moeder ernstig ziek.
Tickets bestellen
Au hasard Balthazar
De kinderen Jacques en Marie zorgen voor het ezeltje Balthazar. Als zij moeten verhuizen gaat het dier naar boeren in de buurt. Er breekt een moeilijke tijd aan voor de ezel.
Tickets bestellen
Mouchette
Het zit tienermeisje Mouchette toch al niet mee, maar het wordt erger als stroper Arsène, die misschien wel iemand heeft gedood,  haar vraagt hem van een alibi te voorzien.
Tickets bestellen
Une femme douce
Een jonge vrouw berooft zich van het leven, haar verdrietige man vraagt zich waarom in dit verhaal van jaloezie, bezitterigheid en onvermogen. Het was geen gelukkig huwelijk.
Tickets bestellen
Le Diable probablement
Twintiger Charles is somber gestemd over de toestand in de wereld. Waar hij ook kijkt, overal ziet hij chaos en moreel verval. Wie is daarvoor verantwoordelijk? De duivel misschien?
Tickets bestellen
L'Argent
Een verhaal over hebzucht. Via via krijgt de jonge Norbert een vals biljet van 500 francs in handen. Als hij daarmee betaalt, zet hij een reeks rampzalige gebeurtenissen in werking. 
Tickets bestellen