Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN

Verhalen in de Herfst

Hét jeugdfilm- en theaterfestival van De Pijp

Al sinds jaar en dag werken we samen met CC Amstel en de OBA en maken we van de herfstvakantie het gezelligste en avontuurlijkste feestje van De Pijp. In Rialto vertonen we van zaterdag 16 t/m zondag 24 oktober dagelijks drie hartverwarmende kinder films. Verhalen in de Herfst is voor alle kinderen van 2 t/m 12 jaar.

Het programma in Rialto: 

Berend Botje (5+)
Leuke en spannende film voor iedereen over Berend Botje, een stoer meisje met een levendige fantasie. Zij is de jongste telg uit de mysterieuze kapiteinsfamilie Botje, die verder bestaat uit vader Berend en opa Berend. De avonturen van de Botjes zijn zó bijzonder, dat niemand gelooft dat ze echt zijn gebeurd. Maar Berend weet wel beter.

Mijn moeder is een gorilla (5+)
Al zolang ze zich kan herinneren woont Jonna in een weeshuis, wachtend op de dag dat ze zal worden geadopteerd. Iedereen is blij en vol verwachting als er tijdens de 'open dag' van het weeshuis een oude auto het terrein oprijdt, maar wanneer daar een stevige Gorilla uitstapt schrikt iedereen zich te pletter!

The Kid
Een wanhopige moeder laat haar pasgeboren kind achter in een dure auto, hopend dat de rijke eigenaren zich over het kind zullen ontfermen. Maar de auto wordt gestolen. Zodra de dieven ontdekken dat er een kind in de auto ligt, nemen ze de benen, waarna de baby uiteindelijk wordt gevonden door een sjofele zwerver; hij besluit het kind te houden. Jaren later zijn ze nog altijd samen – maar voor hoe lang nog?

Shooom's Avontuur
Een zware storm raast over het moeras op het moment dat het uiltje Shooom uit het ei kruipt. Shoooom wordt meteen uit het nest geblazen! Met nog een extra ei op de rug, trippelt Shooom het moerasbos in, vastbesloten om een moeder te vinden voor hem en het ei. Zelfs als die moeder een alligator of een wasbeer blijkt te zijn.
 

Tickets - de kaartverkoop start 11 oktober

- Kaartjes voor de jeugdfilms koop je online of via de kassa van Rialto.
- Kaartjes kosten €7,50 (voor zowel kinderen als volwassenen)  
- Voor korte films (<60 min)  geldt de korte film korting en betaal je €6,- 
- Voor BSO's/NSO's is er een speciaal tarief: €4,50 per kind, neem even contact op via suus@rialtofilm.nl 

 

Het programma in CC Amstel:

Buurmans Keukenparade (0-99 jaar)
Een wervelende spicy kook-dans-show over de ultiem lekkerste gerechten uit de wereldkeuken. Voor iedereen van 0-99 jaar en iedereen die van eten houdt.

Het Uur van Rabia (5+)
Schrijver en verteller Rashid Novaire neemt de kinderen mee naar de fantasievolle wereld van het stoere vuurvliegje Rabia. Samen met muzikante en actrice Mirjam van Dijk ontvouwt hij in een lichtgevend decor het spannende en poëtische verhaal over wie je kan ontmoeten als je gaat vliegen.

De Geheime Club (6+)
Laat jij je graag verrassen? Vind je het geweldig om met feestjes van te voren niet te weten wat je gaat doen? Ben je gekker op de verrassing dan de chocolade van een verrassingsei? Of wil je even wat anders en ben je toe aan iets onverwachts? Dan is De Geheime Club helemaal voor jou bedoeld.

STeK (3+)
Op het podium staat een mysterieus bouwsel. Is het bewoond of staat het leeg? Kun je erin wonen? De danseres haalt in deze solovoorstelling alles uit de kast om haar eigen stek te maken en zich veilig thuis te voelen. Gaat het haar lukken?

Ietje en Fietje (3+)
Ietje en Fietje zijn twee oude vrouwtjes die samenwonen, waarschijnlijk al hun hele leven. Ze hebben niet veel nodig, want ze hebben elkaar en hun fantasie. Ze belanden constant in de meest grappige en onsamenhangende situaties waardoor ze zich nooit vervelen en eeuwig jong blijven.

Rapunzel (3+)
Rapunzel is een mooi maar eenzaam meisje. Ze zit al haar hele leven opgesloten in een hoge toren, helemaal alleen. Tot ze op een dag een ontdekking doet: er zit een deurtje in de toren, ze kan gewoon naar buiten! Voetje voor voetje betreedt ze deze, voor haar onbekende wereld.