Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN

Het Nederlands Film Festival in Rialto

Zie de opening- en slotfilm van het NFF in Rialto De Pijp

Het Nederlands Film Festival: van 22 t/m 29 september vindt in Utrecht de 43e editie plaats met al het moois dat de Nederlandse cinema te bieden heeft. En net als de afgelopen jaren kun je de openings- en slotfilm ook in Rialto zien. Op vrijdag 22 september opent het festival met Sweet Dreams van Ena Sendijarevic, op dinsdag 26 september beleeft slotfilm Zomervacht van Joren Molterzijn première – in Utrecht én in Rialto De Pijp.

Sweet Dreams

Nederlands-Indië, rond 1900: Op een afgelegen Indonesisch eiland, tijdens de nadagen van het koloniale tijdperk, valt de Nederlandse suikerfabrikant Jan plotseling dood neer voor de ogen van zijn vrouw Agathe. Hun vervreemde zoon en zijn hoogzwangere vrouw arriveren vanuit Nederland om het familiebedrijf over te nemen. Tot ieders ontzetting blijkt de minnares van Jan een sleutelrol in zijn testament te vervullen. Te midden van een opstand van de Indonesische arbeiders, begint een kat-en-muis-spel waar niemand heelhuids uit zal komen. Met Renée Soutendijk, bekroond in Locarno.

Zomervacht

De dertienjarige Brian en zijn onverschillige vader Maurice wonen in een armoedige woonwagen. Als de zorginstelling een financiële vergoeding aanbiedt om in de zomervakantie voor Brians vier jaar oudere, zwaar verstandelijk gehandicapte broer Lucien te zorgen, gaat Maurice gretig akkoord. Maurice werkt hard om zijn schulden terug te betalen, maar dat betekent dat de zorg voor Lucien op Brians schouders terechtkomt. Wanneer de zaken tussen Maurice en zijn schuldeisers escaleren en de stacaravan niet langer een veilige plek is, ziet Brian zich gedwongen een beslissing te nemen – voor het welzijn van zijn broer, maar ook voor hemzelf.