Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN

Parool Film Fest in Rialto

Twee prachtige voorpremières: Fallen Leaves en Perfect Days

Paff biedt het publiek van donderdag 12 t/m zondag 15 oktober de nieuwste bioscoopfilms die als (voor)première worden vertoond. Zo zie jij de beste films van aankomend seizoen als eerst! De openingsfilm en de slotfilm van het festival worden vertoond in Rialto de Pijp.

Openingsfilms: Fallen Leaves

Twee eenzame zielen treffen elkaar per toeval tijdens een doorsnee nacht in Helsinki, beiden op zoek naar liefde. Fallen Leaves is de 19e film van de Finse filmmaker Aki Kaurismäki. De film ging in wereldpremière op het Filmfestival van Cannes en won daar de Juryprijs. 

Vanaf 7 december is de film landelijk te zien in de bioscoop.

Slotfilm: Perfect Days

Een ontroerende en poëtische reflectie op het vinden van schoonheid in de alledaagse wereld om ons heen. Winnaar van de prijs voor Beste Acteur tijdens het Filmfestival van Cannes.

Perfect Days zal vanaf 14 december te zien zijn in de Nederlandse bioscopen.

Over Paff

Het jaarlijkse filmfestival is een initiatief van Het Parool en distributeur September Film. Veel van de films zijn geselecteerd voor de grote filmfestivals van Berlijn, Cannes, Venetië en Toronto. Het programma vormt een overzicht van de belangrijkste arthousefilms van het nieuwe culturele seizoen.