Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Coppelia

Dit wereldberoemde ballet komt in samenwerking met het Nationale Ballet tot leven in een mix van animatie en live-action. Over Zwaantje, Frans en de beeldschone Coppelia.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Coppelia

In 1870 ging in Parijs het ballet Coppélia, of het meisje met de ogen van glazuur in première. Léo Delibes schreef de muziek, Arthur Saint-Léon de choreografie. Het was een groot succes. In samenwerking met het Nationale Ballet is het ballet nu verfilmd in een prachtige mix van animatie en live-action. De Italiaanse componist Maurizio Malagnini tekende ditmaal voor de muziek.

De prille liefde tussen Zwaantje en Frans wordt bedreigd door de beeldschone Coppelia. Zij is de schepping van Dr. Coppelius, een cosmetisch arts, die de dorpsbewoners verleidt met het idee van perfecte schoonheid. Ook Frans is in de ban van Coppelia. Maar de eigenzinnige Zwaantje ontdekt dat Dr. Coppelius vooral kwaad in de zin heeft. In zijn 'schoonheidssalon' steelt hij de unieke karaktereigenschappen van de dorpelingen. Het met liefde gevulde hart van Frans is het laatste dat hij nodig heeft om Coppelia tot leven te wekken. Zwaantje doet al het mogelijke om Frans voor een verschrikkelijk einde te behoeden.

Trouw

... een lust voor het oog.