Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Retrospekt

Mette, getrouwd met Simon en moeder van twee kinderen, werkt met slachtoffers van huiselijk geweld. Als haar man op zakenreis is, besluit ze Lee Miller, een vrouw die door haar man wordt bedreigd, in haar eigen huis op te vangen – een beslissing die haar leven drastisch verandert.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Retrospekt

Voor sommige films geldt dat het beter is om niet al te veel over het verhaal te vertellen; Retrospekt, na Kan door huid heen de tweede lange film van regisseur Esther Rots, is zo'n film. Rots, die zelf het scenario schreef, heeft de film zo geconstrueerd dat de kijker zelf het verhaal moet in- en aanvullen. Dat doet ze door voortdurend in de tijd heen en weer te springen. Rots levert als het ware de puzzelstukjes, de kijker moet ze in elkaar passen. Dat levert een boeiend schouwspel op, ook al dankzij het prachtige acteerwerk van de Vlaamse hoofdrolspeelster Circé Lethem.

Mette, getrouwd met Simon en moeder van twee kinderen, werkt voor een instelling waar slachtoffers van huiselijk geweld worden opgevangen. Als haar man op zakenreis is, besluit ze Lee Miller, een vrouw die door haar man wordt bedreigd, in haar eigen huis op te vangen – een beslissing die haar leven drastisch verandert.

de Volkskrant

(...) een film (...) die weliswaar naar adem doet snakken, maar zich ook bijzonder stevig in je vastbijt.