Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

The Princess

Het is 25 jaar geleden dat de Britse prinses Diana om het leven kwam bij een auto-ongeluk. Ed Perkins schildert een waarachtig en confronterend portret van een vrouw zonder privéleven.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Princess

De Britse regisseur Ed Perkins, onder meer bekend van zijn voor een Oscar genomineerde korte documentaire Black Sheep, maakte een confronterende kroniek over het publieke leven en de dood van Lady Di, de geliefde ‘people’s princess’ Diana Spencer. Op 31 augustus 1997 – dit jaar precies 25 jaar geleden – veroorzaakte haar dood een publieke uitbarsting van rouw zoals Engeland niet eerder meemaakte.

Deze documentaire toont het publieke beeld zoals de wereld het zag evolueren, en laat zien hoe dicht de media op haar huid zaten en welke impact dit had op haar leven. Het maakt ook duidelijk wat dat zegt over ons, de toeschouwers die maar geen genoeg van die beelden konden krijgen, die alles en elk detail wilden weten. Ook nu weer. Zonder voice-over en uitsluitend aan de hand van archiefbeelden – zowel uit de media als openbare amateuropnames – heeft Perkins een indringend en uiteindelijk het meest waarachtige portret van Diana geschilderd.

de Volkskrant

In The Princess krijgt de kijker de vrijheid zelf commentaar te bedenken bij het leven van Diana

NRC

... een scherp gemonteerde collage van archiefbeelden die een overbekend verhaal fascinerend hervertelt.