Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Decision to Leave

Politieman Chang Hae-joon onderzoekt of Seo-rae iets te maken heeft met de dood van haar man. Maar hij raakt volledig in de ban van deze betoverende vrouw.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Decision to Leave

Dat regisseur Chan-wook uitstekend overweg kan met het misdaadgenre heeft hij al vaak bewezen – denk aan zijn Wraak-trilogie (met Oldboy) en zijn vorige film The Handmaiden. Met Decision to Leave onderstreept hij eens te meer hoe hij geraffineerd en intelligent een sensueel misdaadverhaal kan vertellen – een verhaal dat Paul Verhoevens Basic Instinct in herinnering roept. Bij het afgelopen filmfestival van Cannes won hij dan ook de prijs voor Beste Regie.

De man van Seo-rae, een in Zuid-Korea wonende Chinese vrouw, is bij een ongeluk in de bergen om het leven gekomen. Zij heeft een afscheidsbrief van hem gevonden, wat zou betekenen dat hij zelfmoord heeft gepleegd. Politieman Chang Hae-joon vertrouwt het zaakje echter niet en vermoedt dat de vrouw iets met de dood van haar man te maken heeft. Maar Seo-rae is een betoverende vrouw en langzaam maar zeker raakt de politieman in haar ban. Is zij een femme fatale?

Park Chan-wook in Rialto

Om de release van Park Chan-wooks nieuwste film Decision to Leave te vieren, vertonen we in Rialto VU twee andere klassiekers van zijn hand: The Handmaiden (2016) en Oldboy (2013).

Klik hier voor het volledige programma
NRC

... ingenieuze, sensueel ingehouden misdaadfilm

de Volkskrant

Buitengewoon elegant voert Decision to Leave je een diep doolhof van intriges en misleidingen in