Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

E.T.: the Extra-Terrestial

De 10-jarige Elliot neemt een bibberend buitenaards wezentje in huis, die hij moet verbergen voor de onbegrijpende, boze buitenwereld. Deze hit uit 1982 van Steven Spielberg is opnieuw te zien op het witte doek.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

E.T.: the Extra-Terrestial

Het is dit jaar 40 jaar geleden dat Steven Spielberg de wereld verblijdde en ontroerde met E.T.: the Extra-Terrestial. In dit even komische als meeslepende sprookje neemt de 10-jarige Elliot een bibberend buitenaards wezentje in huis, die hij moet verbergen voor de onbegrijpende, boze buitenwereld. Hoewel E.T. snel vertrouwd raakt met het aardse leven, verliest hij zijn krachten en moet hij terug naar zijn thuisplaneet. Lukt het Elliott en zijn vrienden  E.T. te helpen voordat het te laat is?

Dat Steven Spielberg in 1982 een enorme hit in handen had, bleek al toen E.T.: the Extra-Terrestrial in première ging in Cannes, waar de regisseur na afloop een minutenlange staande ovatie in ontvangst nam. De film werd het grootste kassucces van de jaren 80. Het verhaal is nog altijd even tijdloos en ontroerend, en is om die reden opnieuw te bewonderen op het grote doek.