Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Corsage

De rusteloze Sisi, badend in luxe maar ook getergd door eenzaamheid, gaat de strijd aan met het letterlijke en figuurlijke keurslijf die de keizerlijke rol van haar vergt. 
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Corsage

Over keizerin Sisi zijn al veel vertellingen verschenen, maar eentje zoals Marie Kreutzers Corsage kennen we nog niet. Kreutzers portretteert de Oostenrijkse keizerin op een manier die we niet eerder zagen: als een complexe vrouw die worstelt met haar eenzaamheid, haar woede en haar (onderdrukte) passies. De Luxemburgse actrice Vicky Krieps (Phantom Thread, Bergman Island) kruipt op overtuigende wijze in de rol van Sissi.

Sisi wordt op de dag van haar veertigste verjaardag tegen wil en dank aan de kant gezet als een ‘oudere' vrouw. Badend in luxe, maar ook getergd door eenzaamheid, gaat ze de strijd aan met het letterlijke en figuurlijke keurslijf die de keizerlijke rol van haar vergt. Vol overgave probeert ze een uitweg te vinden uit zowel haar beklemmende korset, als de muren van het paleis die steeds dichter op haar afkomen.

NRC

Corsage is een verpletterende film.

de Volkskrant

Vicky Krieps blijkt een uitmuntende vertolker van keizerin Elisabeth. Verzet en verbittering, eenzaamheid en levenslust, in Krieps’ spel vindt alles zijn evenwicht.