Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Beautiful Beings

Coming-of-age-drama over de 14-jarige Addi, lid van een bende van buitenstaanders, die zich ontfermt over Balli, een jongen die voortdurend wordt gepest.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Beautiful Beings

De 14-jarige Addi woont met zijn excentrieke moeder, ze is helderziend, in de IJslandse hoofdstad Reykjavik. Een van zijn klasgenoten, de onzekere en door zijn ouders verwaarloosde Balli, wordt voortdurende gepest en vernederd. Na het zoveelste incident besluit Addi zich over hem te ontfermen en neemt hem op in zijn ‘bende’ van buitenstaanders. Samen met vrienden Konni en Siggi verkent het kwartet hun ontluikende leven naar volwassenheid. Ze deinzen niet terug voor agressie en geweld, maar ze leren ook over onderlinge loyaliteit en genegenheid. Als hun gedrag verder escaleert zoekt Addi naar manieren om hem en zijn vrienden terug te brengen naar een veiliger pad.

Dit hartverwarmende en uitstekend geacteerde coming-of-age-drama is de tweede speelfilm van regisseur Guðmundur Arnar Guðmundsson, die ook zelf het scenario schreef. De film werd internationaal meerdere malen bekroond, onder meer bij de afgelopen Berlinale.

de Volkskrant

Imposant IJslands coming-of-agedrama met fijnbesnaard camerawerk.

NRC

Rauw broertje van Stand by Me