Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Kijk Ons x LA RIOT | El houb

De Marokkaans-Nederlandse Karim wordt door zijn vader betrapt met een man. Hij wil het in het gezin bespreken, maar dat blijkt erg lastig.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Kijk Ons, voorheen de Nederlandse Filmnacht, is een initiatief van NFO (Nederlands Filmtheater Overleg), Eye Filmmuseum, Nederlands Filmfonds, Nederlands Film Festival en de Filmkrant. Doel: het promoten van de Nederlandse artistieke film. Deze nieuwe editie vindt plaats in filmtheaters door het hele land - Rialto is van de partij, een avond die georganiseerd wordt door LA RIOT.

De film wordt ingeleid door LA RIOT, na afloop is er een Q&A met regisseur Shariff Nasr. Let op: de inleiding en Q&A vinden in het Nederlands plaats, de film zelf wordt vertoond met Engelse ondertiteling.

El houb

Als de Marokkaans-Nederlandse Karim door zijn vader is betrapt met een man, haast hij zich naar zijn ouderlijk huis om het gesprek aan te gaan. Maar hoe bespreek je dit enorme taboe binnen een gezin dat gevoelige onderwerpen per definitie uit de weg gaat? Zeker met een bemoeizuchtige buurman die altijd op het verkeerde moment rond het huis zoemt. De moeilijke dagen die volgen, roepen mooie en aangrijpende herinneringen op. Karim beseft dat hij zijn familie moet confronteren om eindelijk de oorverdovende stilte te doorbreken. Maar kan hij van zijn familie acceptatie verwachten, als hij nooit met zijn eigen gevoelens in het reine is gekomen?

El houb (de liefde) is het even aangrijpende als geestige regiedebuut van Shariff Nasr, van wie eerder de documentaire Little Stars of Bethlehem in Rialto te zien was. Het is de eerste speelfilm die de gevoeligheden rond coming-out in de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap bespreekbaar maakt. Met o.a. Fahd Larhzaoui, Lubna Azabal en Slimane Dazi.