Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Shadow of a Doubt

Hitchcock zag deze psychologische thriller als zijn favoriete film. Over een verveelde tiener en haar lievelingsoom, die misschien wel een seriemoordenaar is.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Shadow of a Doubt

In 1940 vertrok de Britse regisseur Alfred Hitchcock naar de Verenigde Staten en begon daar aan een duizelingwekkende carrière die meer beroemde klassiekers heeft opgeleverd dan hier opgesomd kunnen worden. Maar het was deze psychologische thriller die hij zelf als zijn favoriete film beschouwde, zo vertelde hij ooit in de talkshow van Dick Cavett. Hitchcocks dochter Pat wist wel waarom: "mijn vader was dol op het idee dreiging naar een klein stadje te brengen."

Tiener Charlotte "Charlie" Newton (Teresa Wright) verveelt zich te pletter in haar woonplaats, het suffe stadje Santa Rosa. Blij is ze dan ook met het nieuws dat haar favoriete oom Charlie Oakley (Joseph Cotten) op bezoek komt. Niet lang daarna staan er twee mannen voor de deur. Ze beweren een fotograaf en journalist te zijn, maar in werkelijkheid zijn ze op zoek naar een seriemoordenaar en ze vermoeden dat die oom die moordenaar is. Charlie, aan wie ze dit verteld hebben, gelooft er aanvankelijk niks van…