Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Laura

Rechercheur Mark McPherson raakt geobsedeerd door Laura Hunt, een vrouw wier moord hij onderzoekt. Tijdens het onderzoek doet hij een onthutsende ontdekking. Met Gene Tierney.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Laura

Rechercheur Mark McPherson is belast met het onderzoek naar de gruwelijke moord op Laura Hunt, waarbij het gezicht van deze jonge, succesvolle reclamevrouw onherkenbaar verminkt is geraakt. Allereerst spreekt hij met Waldo Lydecker, een zelfingenomen krantencolumnist die Laura als zijn protegé beschouwde. Ook spreekt hij met haar verloofde Shelby Carpenter, een even grote playboy als klaploper. Naarmate McPherson meer te weten komt over Laura, neemt zijn interesse voor haar obsessieve vormen aan. Op een avond is hij in haar appartement in slaap gevallen, maar wordt wakker van iemand die het huis binnenkomt. Hij doet een onthutsende ontdekking.

Zoals in elke goede film noir speelt ook in Laura het gebruik van licht en donker een belangrijke rol. Cameraman Joseph LaShelle kreeg dan ook de Oscar voor Beste Zwart-Wit Cinematografie. Met in de hoofdrollen Dana Andrews als de op een dode vrouw verliefde rechercheur Mark McPherson en Gene Tierney als Laura. Ook Vincent Price maakt zijn opwachting.