Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

All That Breathes

Veelbekroonde documentaire over twee Indiase broers die zich in New Delhi dagelijks ontfermen over uit de lucht gevallen roofvogels. Met indrukwekkend mooie beelden.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

All That Breathes

De Indiase hoofdstad New Delhi wordt niet alleen geplaagd door overbevolking, ongelijkheid en religieuze spanningen, de stad is ook ernstige vervuild. Daar leven is een hele opgave – dat geldt niet alleen voor de mens, het geldt ook zeker voor de dieren. Sommige mensen trekken zich iets aan van hun lot, zoals de broers Saud en Nadeem, die een met de paplepel ingegoten grote liefde hebben voor de zwarte wouw, een roofvogel die het heel moeilijk heeft in de van smog vergeven hemel van de stad. Al sinds 2003 ontfermen zij zich over deze vogels in hun geïmproviseerde vogelhospitaal in de kleine kelder van hun huis. Hun werk, hoe onbelangrijk het ook lijkt, maakt wel degelijk verschil.

Het gebeurt zelden dat een film de hoofdprijs wint op twee gerenommeerde filmfestivals. Het schitterend gefilmde en gelaagde All That Breathes is zo’n film. Zowel bij het filmfestival van Sundance als van Cannes won de film de prijs voor Beste Documentaire.

NRC

Het hartverwarmende ā€˜All That Breathesā€™ toont broers Nadeem en Saud, die gewonde vogels verzorgen in het overbevolkte Delhi.

de Volkskrant

In het fraaie ā€˜All That Breathesā€™ baant het leven zich koppig een weg door afval en smog