Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

The Son

Van de maker van The Father. De 17-jarige Nicholas wil liever bij zijn vader Peter wonen. Peter stemt in en probeert een goede vader voor hem te zijn. Maar lukt dat ook?
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Son

Een aantal jaar na de scheiding van zijn ouders voelt de sombere 17-jarige Nicholas zich niet langer thuis bij zijn moeder Kate. Ook verwaarloost hij zijn schoolcarrière. Zijn vader Peter en diens nieuwe geliefde Beth besluiten om Nicholas in huis te nemen in een poging zijn leven weer op de rit te krijgen. Peter doet er alles aan om een betere vader te zijn voor zijn zoon dan zijn eigen vader voor hem was. Maar zijn alle goedbedoelde zorgen genoeg om Nicholas te helpen?

Tussen 2010 en 2018 werkte Florian Zeller aan een theatertrilogie: La Mère, Le Père en Le Fils. In 2020 verfilmde hij zelf het tweede deel, hier uitgebracht als The Father met Anthoy Hopkins in de hoofdrol. Ook het derde deel heeft hij nu filmisch onder handen genomen: The Son. Anthony Hopkins is ditmaal wederom van de partij als de vader van Peter. Ook Hugh Jackman, Laura Dern en Vanessa Kirby maken hun opwachting.