Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

White Noise

Een treinramp verstoort de levens van universitair docent Jack, zijn vrouw Babette en hun kinderen. Met Adam Driver en Greta Gerwig.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

White Noise

VS, jaren 80: Hitler-expert Jack Gladney woont met zijn vrouw Babette in een idyllisch stadje waar hij les geeft aan de plaatselijke universiteit. Voor zowel Jack als Babette is het hun vierde huwelijk, en ze wonen dan ook met een heel stel kinderen uit vorige huwelijken en één kind van henzelf in een eengezinswoning. Dat het leven zo kort is, baart ze zorgen, maar verder is er niet heel veel aan de hand. Alles verandert in één klap als een vrachtwagen op een trein botst die chemisch spul vervoert. Een gifwolk verspreidt zich door hun streek, en net als talloze anderen slaan ze op de vlucht.

Deze nieuwe film van Noah Baumbach, die in 2019 doorbrak met het veelgeprezen Marriage Story, is een bewerking van de onverfilmbaar geachte, gelijknamige roman van Don DeLillo, een schrijver die op postmodernistische wijze het leven in de VS heeft geportretteerd. De hoofdrollen worden vertolkt door Adam Driver en Greta Gerwig.