Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

La nuit du 12

Spannende whodunnit over twee politiemannen in Grenoble die vastlopen in hun onderzoek naar de moord op een jonge vrouw. Ze geven niet op.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

La nuit du 12

Een professionele politierechercheur behoort afstand te houden tot de zaken waar hij of zij mee bezig is. Maar soms zijn er zaken waarbij dat niet lukt. De moord op de 21-jarige Clara is zo’n zaak voor de ambitieuze rechercheur Yohan Vivès (Bastien Bouillon). Hij is net tot hoofdinspecteur gepromoveerd bij de politie van Grenoble, als de gruwelijke moord op Clara op zijn bord belandt. Zij is in de nacht van de 12 oktober om het leven gebracht, maar van de dader ontbreekt elk spoor. Vivès en zijn doorgewinterde partner Marceau (Bouli Lanners) ondervragen vele verdachten, maar een doorbraak blijft uit. Uiteindelijk verdwijnt de zaak als cold case in het archief; voor Vivès en Marceau is het echter nog niet gedaan.

Deze spannende whodunnit, gebaseerd op een bestaande zaak, is niet alleen een onderzoek naar mannelijk geweld tegen vrouwen, maar ook een aanklacht tegen de hypocrisie van een samenleving waarin vrouwen worden afgerekend op ‘wulps’ gedrag.