Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Call Jane

Chicago, 1968: huisvrouw Joy wil haar zwangerschap beëindigen, maar de dokters willen haar niet helpen. The Janes, een groep moedige vrouwen, doen dat wel. Met Sigourney Weaver.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Call Jane

Chicago, 1968: huisvrouw Joy is in blijde verwachting van haar tweede kind. Nadat ze op een dag in de keuken onwel is geworden, stellen de dokters vast dat ze een hartprobleem heeft dat haar het leven kan kosten, mocht er tijdens de bevalling iets misgaan. Ze wil de zwangerschap beëindigen, maar de reguliere artsen willen haar niet helpen. Dan ontdekt ze ‘The Janes’, een geheime groep vrouwen die onder leiding van de charismatische Virginia alles riskeert om vrouwen als Joy hun eigen keus te kunnen laten maken. De vrouwen redden Joy’s leven, genoeg reden voor haar om zich bij The Janes aan te sluiten.

Nu het Amerikaanse Hooggerechtshof dit jaar het recht op abortus uit de grondwet heeft geschrapt, is deze film over een groep moedige en sterke vrouwen actueler dan ooit – de strijd voor het recht op zelfbeschikking is nog niet voorbij. De hoofdrollen worden vertolkt door Elizabeth Banks en Sigourney Weaver.

de Volkskrant

Laat zien dat lichamelijke integriteit een recht is dat politieke voorkeuren overstijgt

Trouw

Sigourney Weaver is op haar plek als assertieve feministe