Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Babylon

Van de maker van La La Land. Hollywood, jaren 20: Jack Conrad is een zeer succesvol acteur, ook Nellie en Manny Torres dromen van zo’n carrière. Hun paden kruisen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Babylon

Hollywood, jaren 20: de carrière van acteur Jack Conrad bevindt zich op een hoogtepunt – alle films waarin hij meespeelt worden een kaskraker. Hij is dan ook een graag geziene gast op feestjes, waar hij wel meestal beschonken vertrekt. Ook de jonge Nellie en de Mexicaanse Manny Torres dromen van een glanzende carrière in de filmwereld en proberen hun droom te verwezenlijken door baantjes te zoeken op de plekken waar die feestjes plaatsvinden. Met succes: Nellie krijgt een rol nadat de eigenlijke actrice na een overdosis is overleden, terwijl Manny door Jack onder zijn hoede wordt genomen nadat Manny een stomdronken Jack veilig heeft thuisgebracht. Alles gaat goed, tot de geluidsfilm zijn intrede doet…

Regisseur Damien Chazelle, vooral bekend van Whiplash en het Oscarwinnende La La Land, schetst in zijn nieuwe film Babylon een ontluisterend beeld van de decadentie in Hollywood. Maar ondanks dat alles worden er prachtige films gemaakt, zo laat hij ook zien. Met Brad Pitt, Margot Robbie en Diego Calva.

NRC

... een dynamische, uitputtende ondergangsfantasie van Hollywood

de Volkskrant

... een betoverende en opmerkelijk cynische deconstructie van de gouden jaren van Hollywood