Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Aftersun

Schitterend en veelbekroond speelfilmdebuut waarin Sophie terugdenkt aan een schijnbaar idyllische vakantie die ze als kind met haar vader beleefde.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Aftersun

In de jaren 90 neemt de 30-jarige Schotse vader Calum zijn 11-jarige dochter Sophie mee op een vakantie naar een Turkse badplaats. De twee hebben een hechte en warme band, en beleven er dan ook een idyllische tijd vol leuke dingen als zonnebaden, zwemmen en luieren. Twintig jaar later denkt de inmiddels volwassen Sophie terug aan die vakantie en bekijkt de oude video-opnames die haar vader en zij destijds hebben gemaakt. Hoe meer ze die beelden bekijkt, hoe meer het voor haar duidelijk wordt dat er iets met haar vader aan de hand was. Maar wat?

Elke scène komt aan als een fluistering, de ene nog stiller dan de andere. Deze fluisteringen komen samen tot een verpletterend gesprek”, schreef een Amerikaanse recensent over dit inmiddels veelbekroonde, autobiografische speelfilmdebuut van de Schotse regisseur Charlotte Wells, waarbij alles draait om terugkijken, herinneringen en gevoelens. Frankie Corio en Paul Mescal vertolken de hoofdrollen, Barry Jenkins (Moonlight) was een van de producenten.

NRC

... in alle opzichten een meesterlijke film.

de Volkskrant

Paul Mescal schittert als sombere jonge vader in het magistrale speelfilmdebuut.