Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

The Fabelmans

Sterk autobiografische en inmiddels veelbekroond verhaal van Steven Spielberg over Sammy Fabelman, een jongen die al op jonge leeftijd een passie voor filmmaken ontwikkeld.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Fabelmans

Onlangs werden in Beverly Hills de prestigieuze Golden Globes uitgereikt. Grote winnaar ditmaal was The Fabelmans van Steven Spielberg; dit sterk autobiografische coming-of-age-verhaal won zowel de prijs voor Beste Film als voor Beste Regie.

In de jaren 50 wordt de jonge Sammy Fabelman door zijn ouders Mitzi en Burt voor het eerst meegenomen naar de bioscoop. Daar ziet hij het spectaculaire circusdrama The Greatest Show on Earth. De scène waarin een trein ontspoort, fascineert hem dermate dat hij die scène met modeltreintjes naspeelt. Zijn moeder stelt hem voor die treinramp op film vast te leggen en dat doet hij – zijn grote passie is geboren. Als tiener schakelt hij al zijn vrienden in om korte westerns en oorlogsfilms te maken, wat zijn moeder prachtig vindt. Zijn vader daarentegen vindt het een uit de hand gelopen hobby – een indicatie dat het huwelijk tussen die twee zijn beste tijd gehad heeft. O.a. met Gabriel LaBelle, Michelle Williams en Paul Dano.