Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

El Topo

Cultwestern over El Topo, een mysterieuze revolverheld die het opneemt tegen de vier grootmeesters van de woestijn om te bewijzen dat hij de beste is.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

El Topo

El Topo: een heuse western met een geduchte revolverheld en talloze bizarre personages, vol van christelijke symboliek en verwijzingen naar Oosterse filosofie, handelend over de weg naar verlichting – het is een van Alejandro Jodorowsky’s bekendste films. Hij tekende niet alleen voor de regie, hij schreef ook het scenario en de score. Daarnaast vertolkt hij zelf de hoofdrol.

Met zijn zoontje achterop doorkruist de mysterieuze, in het zwart geklede El Topo op zijn paard de woestijn. Hij passeert een stadje waar alle bewoners en hun vee zijn vermoord en besluit achter de daders aan te gaan, die aangevoerd worden door een dikke, kalende kolonel. Hij vindt ze en rekent met ze af. Zijn zoon laat hij achter bij monniken, maar hij neemt een vrouw mee die door de kolonel gevangen werd gehouden. Marah, zoals hij haar noemt, wil dat hij bewijst de beste revolverheld te zijn door de confrontatie aan te gaan met de vier grootmeesters van de woestijn.