Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Everything Everywhere All at Once

Het zit wasserettehouder Evelyn (Michelle Yeoh ) bepaald niet mee. Als het allemaal te veel wordt splitst het universum. Bekroond met zeven Oscars!
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Everything Everywhere All at Once

Evelyn (Michelle Yeoh) runt samen met haar man Waymond (Key Hun Quan) een niet al te succesvolle wasserette. Ook heeft ze een nogal rebelse dochter en is ze bezig met een belastingaangifte die maar niet af lijkt te komen. Precies op het moment dat het allemaal te veel wordt, splitst het universum in een oneindig aantal universums; Evelyn is niet langer alleen een wasserettehouder, maar ook internationaal gevierde filmster, kungfu-meester, chef-kok en misschien de held die iedereen al die tijd nodig had. 

Deze fantasierijke en avontuurlijke komedie was genomineerd voor elf Oscars, en wist er daarvan, zo werd op 12 maart in Los Angeles bekendgemaakt, maar liefst zeven te verzilveren, waaronder die voor Beste Film, Beste Regie, Beste Vrouwelijke Hoofdrol (Michelle Yeoh) en Beste Mannelijke én Vrouwelijke Bijrol – reden genoeg dus om deze film opnieuw te vertonen. Maar dan wel in een ‘extended version’, met een intro van de regisseurs en een ‘blooper reel’ aan het einde.

VPRO Cinema

Heerlijk anarchistische parabel

NRC

... een trip die je niet wilt missen