Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Dog Day Afternoon

Met Oscar bekroond misdaaddrama. Een mislukte bankoverval loopt uit op een gijzeling. Een van de gijzelnemers blijkt een meester in het bespelen van de media. Met Al Pacino en Jon Cazale.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Dog Day Afternoon

Augustus, 1972: Sonny, Sal en Stevie gaan tegen sluitingstijd bij een bankfiliaal in Brooklyn naar binnen. Hun doel: de bank overvallen. Maar er gaat van alles mis: Stevie haakt af en de kluis blijkt net geleegd. Na een stommiteit van Sonny is de bank binnen de kortste keren omsingeld door gewapende politie- en FBI-agenten. Een gijzeling begint. Sonny blijkt heel goed in het bespelen van zowel de toegestroomde menigte als de in groten getale aanwezige media. Als ontdekt wordt dat hij de overval pleegde om de seksoperatie van zijn transgender vrouw Leon te financieren, wordt hij een held in de homogemeenschap. Maar hoe komen hij en Sal hier uit?

Het scenario is gebaseerd op een artikel in het blad Life, waarin een vrijwel identieke banoverval werd beschreven. Ook al werd er veel geïmproviseerd, het verhaal volgt nauwgezet de ware gebeurtenissen. Het scenario werd bekroond met een Oscar. Met Al Pacino als Sonny en Jon Cazale als Sal.