Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Tchaikovsky’s Wife

Rusland, 19e eeuw: aristocrate Antonina Miliukova ziet een droom in vervulling gaan als ze trouwt met de beroemde componist Pjotr Tsjaikovski. Het wordt een nachtmerrie…
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Tchaikovsky’s Wife

Rusland, 19e eeuw: de mooie en intelligente Antonina Miliukova, een vrouw van aristocratische afkomst, heeft vrijwel alles wat haar hart begeert. Maar haar diepste wens is het te trouwen met componist Pjotr Iljitsj Tsjaikovski op wie ze verliefd is geworden na het horen van zijn muziek. Hij stemt in met een huwelijk, maar doet dat alleen om een einde te maken aan de geruchten die over hem de ronde doen. Hij voelt echter niets voor haar. Als hij haar dan ook nog de schuld geeft van al zijn tegenslagen en inzinkingen, gaat het bergafwaarts met het huwelijk. Antonia, die ondanks alle vernederingen toch gevoelens voor hem heeft, wordt langzaam tot waanzin gedreven.

Kirill Serebrennikov, die eerder Leto en Petrov’s Flu maakte, vertelt in dit historische drama het verhaal van een vrouw die ten onder gaat aan haar obsessieve liefde voor een onbereikbare man. Met Aljona Michailova en Odin Lund Biron in de hoofdrollen.