Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Le paradis

De zeventienjarige Joe heeft zijn straf in een jeugdgevangenis er bijna op zitten als in de cel naast hem William arriveert. De twee worden hartstochtelijk verliefd op elkaar.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Le paradis

De dagen zijn lang en eentonig voor de zeventienjarige Joe, die een straf uitzit in een jeugdgevangenis. Alles daar staat in het teken van re-integratie; heel waardevol natuurlijk, maar Joe verlangt vooral naar vrijheid en onafhankelijkheid. De rechter heeft zijn vrijlating goedgekeurd, dus lang hoeft hij niet meer te wachten. Alles verandert als er een nieuwe bewoner in de cel naast hem arriveert: William. De twee kunnen het direct heel goed met elkaar vinden, sterker, de twee worden verliefd op elkaar. Joe's verlangen naar vrijheid heeft plots een heel nieuwe vorm gekregen.

In dit speelfilmdebuut vertelt de Belgische regisseur Zeno Graton een verhaal van hoop en liefde, want ook als het leven op een dood spoor lijkt beland, kan het nog altijd een nieuwe wending nemen. Duidelijk wordt dat hoe groot de drang naar vrijheid ook is, hartstocht en het verlangen naar een ander blijken sterker. Met Khalil Gharbia en Julien de Saint Jean in de hoofdrollen.