Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Mommy

Volgens velen Dolans meest emotionele en persoonlijke film. De 15-jarige Steve is een aardig joch, maar heeft ADHD. Zijn liefhebbende moeder Diane moet alle zeilen bijzetten.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Mommy

Regisseur Xavier Dolan was pas 25 toen hij Mommy maakte, zijn vijfde speelfilm. Volgens vele recensenten destijds was het zijn meest emotionele en persoonlijke film tot dan toe. De uitstekende cast bevat een aantal bekende gezichten: Anne Dorval, Antoine-Olivier Pilon en Suzanne Clément, mensen die ook in zijn vorige films figureerden. Dolan, nu eens niet in de hoofdrol, schreef zelf het scenario én ontwierp de kostuums. Opvallend aspect: Dolan draaide de film in een 1:1 formaat - het beeld is vierkant. De film won 59 filmprijzen, waaronder de Juryprijs in Cannes.

De 15-jarige Steve is in essentie een aardig joch, maar hij heeft ADHD, wat leidt tot oncontroleerbare woedeaanvallen en gewelddadig gedrag. Zijn alleenstaande moeder Diane heeft er alles voor over om hem te beschermen, maar gemakkelijk gaat dat niet. Dan verschijnt Kyla, de nieuwe buurvrouw, op het toneel. Deze gewezen lerares raakt heel dik bevriend met Diane en Steve. Er lijken betere tijden aan te breken.