Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Barbie

In Barbieland is alles en iedereen perfect. Behalve als je een existentiële crisis hebt. Of als je een Ken bent… Met Margot Robbie en Ryan Gosling.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Barbie

In 1959 werd Barbie geboren. Ruth Handler, een van de oprichters van speelgoedfabrikant Mattel, kwam toen op het idee om een elegante modepop voor meisjes op de markt te brengen en ze vernoemde de pop naar haar dochtertje Barbara. Het bleek een gouden greep, tot op de dag van vandaag is Barbie populair. Talloze keren figureerde de pop in stop-motion en animatiefilms, regisseur Greta Gerwig (Frances Ha, Ladybird) heeft nu de eerste live-actionfilm gemaakt met Margot Robbie als Barbie. Natuurlijk is Ken ook van de partij, gespeeld door Ryan Gosling. Ook Helen Mirren en Dua Lipa maken hun opwachting. Gerwig schreef het scenario voor deze heerlijke komedie samen met Noah Baumbach.

In Barbieland is alles perfect, zeker Barbie zelf. Toch begint ze zich steeds vaker af te vragen wat de bedoeling en de zin van alles is; ze belandt in een existentiële crisis. Tijdens haar zoektocht naar betekenis en zichzelf, ontmoet ze Ken. Met hem reist ze naar de ‘echte’ wereld…

de Volkskrant

Regisseur Greta Gerwig speelt slim met het feministisch ongemak rond Barbie en voorziet het suikerzoete speelgoedparadijs Barbieland van een prettige laag zelfspot.