Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Yuni

De Indonesische Yuni is bijna klaar met de middelbare school en wil daarna gaan studeren. Dan moet ze wel vrijgezel blijven en dat blijkt niet eenvoudig.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Yuni

De slimme, Indonesische Yuni is bijna klaar met de middelbare school en ze weet precies wat ze daarna wil: studeren aan de universiteit. Om dat voor elkaar te krijgen, moeten sommige schoolcijfers omhoog en, nog belangrijker, ze moet vrijgezel blijven. Dat laatste blijkt niet eenvoudig, want de eerste huwelijksaanzoeken zijn al gedaan. Yuni wijst ze allemaal af, maar vanuit de dorpsgemeenschap neemt de druk toe om eens een keer 'ja' te zeggen, want een vrouw die drie keer een huwelijksaanzoek afwijst, zal nooit meer trouwen, zo wil een oude mythe.

Regisseur Kamila Andini (The Seen and the Unseen, Nana), die samen met Prima Rusdi het scenario schreef, vertelt een coming-of-age-verhaal over een moslim-tienermeisje dat zich niet wil neerleggen bij de algemeen heersende opvatting dat jong trouwen voor vrouwen veel belangrijker en beter is dan een goede opleiding. Het leverde haar diverse internationale filmprijzen op. Vooral het acteerwerk van Arawinda Kirana in de rol van Yuni werd alom geprezen.

Trouw

In het tedere Yuni leiden niet alle wegen naar het huwelijk.