Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Luka

Luka, een jonge soldaat die hunkert naar de strijd, nestelt zich in een geïsoleerd fort waar mannen al eeuwen tevergeefs wachten op een mythische vijand.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Luka

Geïnspireerd op Dino Buzatti’s geroemde boek De Woestijn van de Tartaren, schept regisseur Jessica Woodworth (Khadak, Altiplano) met Luka een aangrijpende wereld in dreigend zwart-wit. De film is opgenomen op het prachtige Italiaanse eiland Sicilië. Dit in combinatie met de meeslepende muziek van Teho Teardo maakt Luka tot een audiovisueel spektakel.

Luka (Jonas Smulders), een jonge ambitieuze soldaat, vestigt zich in het legendarische Fort Kairos waar heldhaftige krijgers al eeuwen tevergeefs wachten op een mythische vijand die zal toeslaan en de overblijfselen van de beschaving verdedigen. Zijn hoop om als elite-sluipschutter te dienen blijkt ijdel wanneer hij wordt toegewezen aan de onderhoudsploeg en zich moet onderwerpen aan de strikte code van Kairos: gehoorzaamheid-uithoudingsvermogen-opoffering. Terwijl hij in rang opklimt, vindt Luka kracht en vreugde in zijn vriendschap met Konstantin, een raadselachtige radaringenieur, en Geronimo, een luchthartige soldaat.

Met voorfilm: Primus

Korte zwart-witfilm over het verlangen naar ware liefde. In een oneindig grote wasserette wachten Joep (29) en Gonda (45) op die gedroomde wederhelft, die hun leven werkelijk waardevol zal maken. Primus is een film van Jonas Smulders, die in Luka de hoofdrol speelt.

VPRO Cinema

Intrigerend, fraai geschoten.