Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Onder de blote hemel

De 10-jarige Elvie woont met haar verstandelijk beperkte moeder op een camping in een bos. Ze begint de wereld beter te begrijpen dan haar moeder. Dat geeft spanningen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Onder de blote hemel

De tienjarige Elvie (Ylse Ringeling) woont met haar verstandelijk beperkte moeder Emma (Rifka Lodeizen) op een camping midden in de natuur. De naïeve maar liefhebbende Emma heeft vaak moeite om anderen te begrijpen. Terwijl het op de camping volop zomer is, broeit het tussen moeder en dochter. Elvie heeft nu de leeftijd bereikt waarop ze de wereld beter begint te begrijpen dan haar moeder en dat zorgt voor ongemakkelijke situaties. Wanneer opa Bucko (Johan Leysen), de spil in het gezin, gezondheidsproblemen krijgt, raken Elvie en Emma nog meer op elkaar aangewezen. Opa's afwezigheid zorgt voor grote spanningen en brengt hun geïsoleerde wereld aan het wankelen.

In 2018 werd Lilian Sijbesma bekroond met de Visser-Neerlandiaprijs voor Scenario voor haar scenario voor Onder de blote hemel. De jury oordeelde: "Met voorsprong het scenario met de meeste psychologische diepgang." Ze heeft haar eigen scenario nu verfilmd, resulterend in een diep emotioneel verhaal over eenzaamheid en frustratie, maar ook over liefde en vertrouwen.

Trouw

Mooie lichte film over een zwaar onderwerp.