Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Terminator 2: Judgment Day – Fiction & Science

Vanuit de toekomst wordt een terminator gestuurd die John Connor, de leider van het toekomstige verzet, moet vermoorden. Met Arnold Schwarzenegger en Linda Hamilton.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Ingeleid door professor Guszti Eiben

Terminator 2: Judgment Day

De Amerikaanse regisseur James Cameron heeft talloze keren bewezen als geen ander spektakel van de bovenste plank op het doek te kunnen brengen. Neem The Terminator uit 1984 en het vervolg uit 1991, Terminator 2: Judgment Day, films die apocalyptische sciencefiction koppelen aan spetterende actie. In beide films spelen Arnold Schwarzenegger en Linda Hamilton een hoofdrol.

In de toekomst hebben machines de macht overgenomen. Hun doel: het vernietigen van de mensheid. Maar er is verzet, aangevoerd door John Connor. In de eerste film stuurden ze een terminator naar het verleden om Sarah Connor, de moeder van John, te vermoorden voordat John geboren was. Dat mislukte. Jaren later sturen ze opnieuw een terminator, een nieuw model van vloeibaar metaal, één die vrijwel onverwoestbaar is. Doel het elimineren van John, die dan een puber is. De toekomstige John stuurt echter ook een terminator, een aangepast oud model, om zijn jongere ik te beschermen. Een intense strijd ontvlamt.

Guszti Eiben is a full professor of Artificial Intelligence at the VU, leading the Computational Intelligence Group. Taking an evolutionary computing approach to AI, he is pursuing the fundamental insight that since evolution produces intelligence, artificial evolution could bring about artificial intelligence. Lately he is most active in the field of evolutionary robotics.